Menu

Istorija

Istorija

Naša, Montesori osnovna škola, počela je da radi 2012. godine na Zvezdari, a sa povećanjem broja učenika pokazala se potreba za preseljenjem u veći prostor, pažljivo uređen u saradnji sa decom i roditeljima. Nalazimo se u lepom i mirnom kraju grada, na Senjaku, u ulici Žanke Stokić 11. Okosnicu našeg programa čini partnerstvo sa porodicom, zbog čega je posebna pažnja posvećena prostoru kao mestu zajedničkog življenja dece i odraslih. Generacije učenika stasavale su pod našim krovom, a mi smo gradili našu ideju i postali škola koja se voli.

Od školske 2019/20. godine u našoj školi realizuje se unapređen program, prateći dugogodišnjim radom stečeno saznanje da škola nije priprema za život, već sam život.

Odlikuje nas rad u malim i heterogenim uzrasnim grupama, bilingvalni pristup, učionice bez zidova, integrisano izučavanje naučnih disciplina te holističko shvatanje obrazovanja. U nastavi koristimo brojne specijalizovane materijale i edukativne tehnike koje podržavaju prirodan razvoj deteta. Specifičnost rada po Montesori metodologiji je za mnoge roditelje važan razlog odabira naše škole, kao i adekvatan prostor, posvećenost i stručnost naših učitelja i nastavnika, sigurna, skladna i prijatna sredina.

Dete uči čineći, kroz ispitivanje sveta oko sebe i igru, zbog čega nam je važno da negujemo njegovu samostalnost i slobodu kroz organizovanje različitih iskustava i ispitivanje granica. Svet oko nas prepun je čudesa i zanimljivosti, a mi želimo da celovito razvijamo naše učenike i pružimo im sigurnost, volju i znanje da istupe u promenljiv i nezvestan svet, istovremeno ga menjajući.

Montesori osnovna škola je posvećena deci i njihovom najboljem interesu, dok istraživanje, igra i partnerstvo dece i odraslih čine okosnicu našeg programa.