Menu

Naš program škola

Naš program

Montesori osnovna škola radi po nastavnom planu i programu propisanom od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a u skladu sa zakonom o osnovnoj školi.

U praksi se školski program sprovodi upotrebom jedistvenog Montesori metoda koji se primenjuje u prvom i drugom ciklusu obrazovanja kako kod nas tako i u mnogim evropskim i svetskim školama.

Obrazovno-vaspitni rad se odvija kroz obavezne nastavne predmete, izborne nastavne predmete,ostale oblike obrazovno-vaspitnog rada i fakultativne vannastavne aktivnosti.

Kao rezultat dugogodišnjeg rada, posvećenosti i ulaganja u stručno usavršavanje naših zaposlenih, razvijen je jedinstveni pristup ostvarivanja programa kroz primenu Montesori pedagogije.

Naš program zasniva se na bilingvalnosti i svakodnevnoj upotrebi engleskog i srpskog jezika. Povezivanjem nastavnih sadržaja u jedinstvenu celinu, odabirom tema i projekata deca se holistički razvijaju, dok nastavnici i učitelji pažljivo prate razvoj njihovih interesovanja. Naše učionice su bez zidova, što znači da koristimo sve resurse koje nudi naša zajednica, te gradske obale, muzeji, parkovi, igrališta, trgovi i znamenitosti postaju naše učionice. Kroz dramske radionice otkrivamo ljubav prema umetnosti, uz postepeno oslobađanje od treme, razvoj komunikativnosti i stvaralaštva. Da je svako dete stvaralac upoznajemo se tokom naših likovnih sekcija. Različitim slikarskim tehnikama stvaramo reprodukcije poznatih umetničkih dela, uz razvijanje stvaralačkih potencijala i sposobnosti imaginacije. Dosadašnja praksa pokazala je da je deci možda i najomiljenija kulinarska sekcija, tokom koje uče da pripremaju hranu, po principima Montesori pedagogije.