Montesori osnovna škola

Radi po zvaničnom programu Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije primenjujući savremene montesori principe i metode usvajanja znanja.
 
 

O nama


Montesori

Montesori osnovna škola je prva i jedina Montesori škola u Republici Srbiji. Škola je akreditovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Nastava prati nastavni plan i program propisan od strane Ministarstva prosvete, a specifičnost naše škole ogleda se u tome što se nastava ostvaruje prema Montesori teoriji i metodologiji.


Nastavu odlikuje rad u malim grupama, što omogućuje individualan i individualizovan pristup učenicima. U nastavi se koriste brojni specijalizovani materijali i edukativne tehnike koje podržavaju prirodan razvoj deteta. Rad se odvija u opremljenim i bezbednim kabinetima i centrima, koji su prilagođeni dečjem uzrastu i njihovim potrebama. Specifičnost rada po Montesori metodologiji je za mnoge roditelje važan razlog odabira naše škole, kao i adekvatan prostor, posvećenost i stručnost prosvetnih radnika, sigurna, skladna i prijatna životna sredina. Po završetku Montesori škole, učenici stiču pravo da se upišu u sve gimnazije i srednje stručne škole u našoj zemlji, kao i škole u inostranstvu.Montesori osnovna škola je mesto gde učenici nisu izloženi diskriminaciji, gde se poštuje individualnost i različitost svakog pojedinca. Veoma smo ponosni na to što naša škola nudi kvalitetan rad koji u potpunosti odgovara zahtevima Zakona o obrazovanju. Škola aktivno prati, evaluira i analizira sopstveni rad, kako bismo utvrdili stepen do kog su ostvareni postavljeni ciljevi i kako bismo kontinuirano unapređivali kvalitet nastave i kvalitet života svih onih koji u njoj borave.