Montesori

Predškolski Program

Pripremni predškolski program zasnovan je na montesori pristupu obrazovanju, a neki od ciljeva našeg jedinstvenog predškolskog programa Montesori su da podstaknemo kompletan razvoj deteta, proširimo iskustva i obogatimo znanje o sebi, drugima i svetu oko vas, što je osnova za dalje obrazovanje u montesori obrazovnom sistemu.

Više o Programu

Pripremni predškolski program sprovodi se u skladu sa Opštim osnovama predškolskog vaspitanja i jedinstvenim Montesori pristupom doprinosi fizičkoj, socijalnoj, emocionalnoj i intelektualnoj spremnosti i motivaciji deteta da ide u školu.

Povši od shvatanja da su učenje i razvoj integrisani i nerazdvojni, nastojimo da podstaknemo nezavisnost deteta, razigrane razvojne funkcije i društveno-emocionalne kompetencije.

Ono što nas izdvaja su dvojezičnost, projektni i tematski časovi, učionice bez zidova, drama, umetnost, kulinarstvo i kreativne sekcije. Naš program se zasniva na dvojezičnosti i svakodnevnoj upotrebi engleskog i srpskog jezika. Povezivanjem nastavnog sadržaja u jednu celinu, izborom tema i projekata, deca razvijaju holističke, dok montesori vaspitači, nastavnici i nastavnici pažljivo prate razvoj dečijih interesovanja. Naše učionice su bez zida, što znači da koristimo sve resurse koje naša zajednica nudi, a gradske obale, muzeji, parkovi, igrališta, trgovi i znamenitosti postaju naša mesta znanja.

Kroz dramske radionice otkrivamo ljubav prema umetnosti, uz postepeno oslobađanje od straha, razvoj komunikacije i kreativnosti. Znamo da je svako dete stvaralac tokom naših umetničkih sekcija. Koristimo razne slikarske tehnike za stvaranje reprodukcija poznatih umetničkih dela, uz istovremeno razvijanje kreativnog potencijala i veština mašte. Prethodna praksa je pokazala da su deca možda omiljena kulinarska sekcija, tokom koje uče pripremu hrane, po principima Montesori pedagogije.